Фермата на Папагали Жако разполага с няколко бази , проектирани  съобразно оптималното здраве на нашите птици, стараейки се да сведем до минимум риска от заразяване или инфекция с патогени  сме заложили на иновативни вентилационни системи за пречистване  на въздуха и  отстраняване на евентуални  вируси . Периодично прилагаме превантивна медицинска програма , ръководена от квалифициран лекарски екип , който взема и обработва необходимите проби, за да следим здравето на нашата колекция. Поради тази причина гарантираме ,че всички наши птици са в перфектно здраве!

1) Център за разплод- тук са настанени всички развъдни двойки,всяка една от тях е с ДНК тест от най-престижната ДНК лаборатория в Америка , здравна история , мониторинг на поведение като родители и видео наблюдение , за по-голяма сигурност на подрастващите бебета.
Що се отнася до условията на околната среда на нашия център за разплод,насърчаваме репродуктивните цикли единствено и само естествено ,като се съобразяваме с температурата, влажността, светлината, съобразени с географските ширини на произход на вида Африкански Сив папагал ( Psittacus Erithacus Erithacus ) .
В основата на диетата е храната PSITTACUS , съобразена с изискванията и нуждите на този вид ,като гарантира необходимия прием на хранителни вещества според сезона . В допълнение, осигуряваме смес от плодове, зеленчуци ,семена и кълнове , за да увеличим разнообразието на съставките в храната. Към тази смес добавяме витамини и минерали ,за да балансират евентуални недостатъци и липси на нужните компоненти.

За да запазим здравето и спокойствието на птиците, не се допускат посещения от външни лица в центъра за разплод.

2) Инкубационен център(Люпилня ) – Ние от Папагали Жако сме привърженици на естествените процеси на природата,затова оставяме нашите папагали да люпят и отглеждат малките си сами ,това стимулира родителския им инстинкт и ги прави щастливи. За да избегнем непредвидими ситуации сме оборудвали Инкубационен център с най-подходящите и технологично доказали се инкубатори.Тук люпим яйцата на родители,който не са показали голяма загриженост към малките си по време на люпене и след излюпване .

 

 

3) Папагалска ясла – тук се намират бебетата папагали , разделени на два отделни изолирани сектора ,единият е с бебета от родителите , които вземаме на възраст между 20 – 30 дни , в този период се опръстеняват , маркират и им се вадят всички необходими документи и здравни сертификати , а другият сектор са бебетата от инкубаторите.

Видът Psittacus erithacus е включен в приложение I към CITES. Всички наши птици са регистрирани в CITES и имат съответния индивидуален документ CITES.
И в двата сектора съоръженията за отглеждането им са кувиози -последна дума на техниката , които поддържат среда , съобразена за всеки етап от развитието им , акцентирайки към най- оптималното развитие за този вид .Тук всички папагали се хранят “ на ръка “ от професионалисти с дългогодишен опит , влагайки сърце , душа и разбира се много любов , за да получите най- добрите , социални и любвеобилни домашни любимци. Резултатът, последван от много грижи и отдаденост са най-прекрасните нежни създания подходящи за вас и вашите семейства!
Дали домашният ви любимец ще бъде закупен от нас или достоен колега , винаги може да разчитате на професионалния ни 24 годишен опит в тази сфера.

“Папагал Жако от Папагали Жако е много повече от ръчно хранен папагал !!!“